Aanbod

Schrijfcursus

Kunst/cultuur/creatief
Illustration

Schrijfcursus volgen? Dat kan bij auteurs Eva en Renee! Want wist je al dat schrijven gelukkig maakt? Het maakt je hoofd leeg en geeft je een enorme energy boost. Tijdens het schrijven zet je alles wat zich in jouw binnenwereld afspeelt zonder schroom op papier. Je leert jezelf en de wereld beter begrijpen. Dus houd je van schrijven en zit je boordevol ideeën of wil je nu eindelijk eens je verhaal vertellen? Schrijf je dan in voor een inspirerende schrijfcursus.

Wat gaan we doen?

In de schrijfcursus maak je korte metten met je writer’s block en leer je anders kijken en luisteren, want wie goed kijkt: de verhalen liggen voor het oprapen. Al snel ontwikkel je zelfvertrouwen en ontdek je (nog meer) plezier in het creëren van verhalen. Laat je fantasie de vrije loop. Niets is te gek.

In a nutshell
Persoonlijke feedback in kleine groepjes, veel aandacht voor je tekst
Werken aan jouw eigen schrijfdroom
Goed te bereiken leslocatie in het hart van Amsterdam
Iedere week naar een hoger niveau met inspirerende schrijfoefeningen

> Let the story begin!

> Online schrijfcursus

‘Door de pen in de hand te nemen, nemen we ons leven in de hand!’ - Willemijn Soer, docent en theoloog Amsterdam

Schrijfcursus - Persoonlijke benadering en begeleiding van professionals Eva en Renee
Tijdens de cursus, die geschikt is voor beginners én gevorderden, werk je onder intensieve en professionele begeleiding aan je tekst. Tijdens de acht doelgerichte lessen leg je de basis voor je roman of (levens)verhaal. Je brengt structuur aan in je tekst, leert denken in scènes en hoofdstukken en stapsgewijs je verhaal vormgeven.

Gepubliceerde auteurs
Eva en Renee putten uit hun eigen ervaring als gepubliceerde auteurs en weten precies welke valkuilen je tegenkomt als (beginnend) schrijver en hoe je deze kunt vermijden. Met hart en ziel begeleiden ze je bij het vinden van je eigen stem en stijl en bij het reflecteren op het verhaal dat je wilt vertellen. Door middel van inspirerende schrijfoefeningen leer je jezelf en daardoor je personages beter kennen. Het maakt je boek of (levens)verhaal een stuk rijker!

Schrijfcursus - Doe mee, want schrijven geeft energie!
De doelgerichte lessen zijn zo opgebouwd dat je iedere week dieper en ronder gaat schrijven. In de schrijfcursus wordt veel aandacht besteed aan het belang van stijl en techniek, levensechte personages, de spanningsboog van het verhaal, het schrijven van soepele dialogen en de ontwikkeling van je plot. En aan vragen als: “Ik wil het verhaal van mijn leven vertellen, maar waar moet ik beginnen én hoe?”
Je zult al snel vooruitgang zien! Na een schrijfles ga je vol energie en met een schat aan schrijfideeën de deur weer uit.

Schrijfcursus - Een boek uitbrengen of schrijven puur voor jezelf
De cursus is ook geschikt voor mensen die puur schrijven voor zichzelf of een boek in eigen beheer willen uitbrengen. Eva en Renee geven kostbare tips uit de praktijk over hoe uitgevers te benaderen en de kans te vergroten dat jouw manuscript bovenop de stapel komt.
Wil je gewoon all-round beter leren schrijven, bijvoorbeeld voor je blog of column, dan kun je uiteraard ook aan de schrijfcursus deelnemen. De basisregels voor fictie zijn ook hierop toe te passen en maken je tekst sterker.

> Let the story begin!

 

Geplaatst op 11 mei 2022, 21:05 uur
Deel dit: