Aanbod

Pianoles

Muziek/zang
Illustration

Wil je piano leren spelen, dan kan ik het je leren. Jong of oud, dat maakt niet uit. Iedereen kan het leren. Nou ja, bijna iedereen.
Voor sommigen is het de eerste kennismaking met de muziek, anderen pakken het spel na jaren weer op. Voor bijna iedereen geldt: soms gaat het niet vanzelf, maar samen komen we er wel uit.

Veel MUZIEKSTIJLEN kunnen aan bod komen. Klassieke muziek, pop, een beetje jazz, rock en noem maar op. Eigenlijk klinkt alles goed op een piano. Ik vind het leuk om je met van alles kennis te laten maken. Maar alles op z’n tijd. Wat je aanspreekt in muziek is waar het om gaat. Want dat ga je leren spelen.

LESMETHODEN zijn er om goed, efficiënt en op een prettige manier piano te leren spelen. Alfreds en de Hal Leonard pianomethoden zijn populaire methoden.
De boeken van Alfreds richten zich vanaf de eerste pagina op lees- en hand coördinatie. C- en G- posities worden regelmatig herhaald zodat je vertrouwd raakt met de plaats van de toetsen. De progressie is laag maar is voor sommigen kinderen de juiste keuze.
Ook in de Hal Leonard pianomethode staan veel notenvoorbeelden en plaatjes. De muziek is minder in het gehoor liggend. De progressie is een stuk hoger dan die van Alfred.  Voor beiden methoden geldt dat kinderen de liedjes met plezier oefenen.

OEFENEN is  geen noodzakelijke kwaad. Sterker nog, ik durf te zeggen dat het leuk is. Wij bespreken wat goed thuis te oefenen is. Niet te moeilijk, maar wel moeilijk genoeg om vooruit te gaan. Dan kom je erachter dat studeren juist interessant is, en dat je beter gaat luisteren naar je eigen spel. Je leert beter studeren. Je gaat beter spelen.

Je leert bijvoorbeeld hoe je een stuk langzaam moet oefenen. En hoe je hardop moet tellen. Van die dingen die best moeilijk zijn.
Ook met pianospelen moet je geconcentreerd zijn. Maar met muziek maken komt er soms van alles los. Dat is geen probleem. Een les waarin niet wordt gelachen is geen ontspannen les. We eten speculaas of drinken wat – en gaan weer aan het werk.

VOLWASSENEN en scholieren die beginnen met pianospelen kunnen goed vooruit met Hal Leonard pianomethode. Deze richt zich op klassiek, pop, maar ook op improviseren. Een andere methode is Bastien. Deze is meer gericht op techniek en klassieke muziek.
Speel en oefen je 20 minuten per dag? Dan speel je binnen een half jaar een eenvoudig Menuet van Bach of The Entertainer van Scott Joplin.
Ben je meer gevorderd en ambitieus om een muziekvakopleiding te willen volgen? Dan kan ik je theoretisch- en praktisch begeleiden tot aan het toelatingsexamen.

Mr PN Arntzeniusweg 85 1098 GM Amsterdam
Linnaeusparkweg 62sous 1098 EE Amsterdam

 

Geplaatst op 17 mei 2022, 12:55 uur
Deel dit: