Aanbod

Muziek op schoot

Muziek/zang
Illustration

Een vrolijke, speelse muziekcursus voor kinderen van 8 maanden tot 4 jaar met hun ouders, grootouders of verzorgers.

Een muziekcursus voor (groot)ouders/verzorgers die graag met hun kind willen zingen en muziek maken!
Deze muziekcursus speelt in op de natuurlijke interesse voor muziek bij jonge kinderen en gaat uit van het samenspel tussen ouder en kind: samen muziek maken, samen ontdekken, samen genieten. De lessen sluiten aan bij de ontwikkelingsfase van het kind. 

Kinderen genieten van muziek en het zingen van liedjes, vooral samen. Wil je je liedrepertoire om met je kind te zingen uitbreiden met nieuwe liedjes, ben je de tekst van sommige liedjes vergeten of ontbreekt het je aan handigheid in het samen muziek maken? Dan is deze cursus Muziek op Schoot zeker iets voor jou.

In deze cursus wordt veel gespeeld, gedanst en er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige instrumenten en andere materialen: van ballen tot badeendjes, van treintjes tot kikkers…. Oude en nieuwe kinderliedjes worden gezongen, ondersteund door een activiteit.

Tevens komen zoveel mogelijk ‘echte’ instrumenten aan bod. Zodoende kunnen de kinderen nu al kennis maken met bijvoorbeeld de piano,  gitaar, hoorn, trompet, diverse fluiten, conga…etc.

Geplaatst op 17 mei 2022, 13:21 uur
Deel dit: