Aanbod

Creatieve en inspirerende trainingen, workshops & lezingen

Kunst/cultuur/creatief
Illustration

Trainingen, lezingen en workshops voor volwassenen. Atelier in een koffer geeft handvatten en ideeën om met plezier kinderen in creatieve processen te begeleiden. Kris Kras Atelier workshops voor kinderen vanaf 1,5 jaar.

Als kinderen in hun nieuwsgierigheid gefaciliteerd worden, kunnen ze in een flow komen. Dat betekent dat ze volledig opgaan in wat ze maken of onderzoeken. Deze hoge concentratie heeft effect op hun persoonlijke groei en ontwikkeling van de hersenen.

Atelier in een koffer heeft haalbaarheid als doel zodat regelmatig creatief werken met kinderen een onderdeel van de dagelijkse onderwijspraktijk wordt. De basis hiervan is begrijpen met je handen, werken met divers materiaal dat uitnodigt tot ontdekken en denkprocessen ontlokt. In een rijk creatief klimaat spelen volwassenen een belangrijke rol met kennis van materiaal of technieken én het op een gelijkwaardige manier aangeven van grenzen en structuur.

Inspiratiebronnen voor de visie van Atelier in een koffer zijn op pedagogisch gebied het gedachtegoed van de Deense pedagoog Jesper Juul en de Amerikaanse psychologe Carol Dweck. De praktische werkwijze is onder andere geïnspireerd op kunst-pedagogische projecten in Berlijn, het Arno Stern atelier in Parijs, Taaldrukken uit Amsterdam en het gedachtegoed van Reggio Emilia in Italië.

 

Geplaatst op 17 mei 2022, 13:47 uur
Deel dit: