Aanbod

Odensehuis: Kunst voor je brein

Maatschappelijke dienstverlening / participatie, Kunst/cultuur/creatief
Illustration

Wist je dat je je brein gezond kunt houden door deze te prikkelen met kunst en cultuur? Met je handen bezig zijn en creatieve dingen ondernemen heeft positieve effecten op je concentratie, motoriek, slaap. Maar boven alles, geeft het een goed gevoel!

Voor onze nieuwe creatieve activiteit zoeken we deelnemers die samen met ons ‘Kunst voor je brein’ willen gaan maken. Hoe werkt dit? Nou, iedere week op maandag komen we tussen 10-14 uur samen bij Atelier Koch. Robert Kochplantsoen nr. 19 in Amsterdam-Oost. We starten met een kopje koffie en de docent legt uit wat er allemaal mogelijk is, soms is er een opdracht, maar bij ons geldt ‘niets moet’.

Ben je wat vergeetachtig? Doe dan juist mee! Er zijn enthousiaste medewerkers aanwezig om je te begeleiden. De activiteit wordt je kostenloos aangeboden door het Odensehuis.

Aanmelden of vragen? Neem contact op met ons.


Toelichting
Voor onze nieuwe creatieve activiteit zoeken we deelnemers die samen met ons ‘Kunst voor je brein’ willen gaan maken. Je denkt misschien dat je niet goed bent in het maken van kunst, of je dat het je tijd niet waard is. Maar kunst is eigenlijk een waardevol tijdverdrijf. Zelfs voor diegenen die zichzelf niet artistiek vinden of het spannend vinden om iets nieuws te proberen of juist weer iets wat je graag deed weer op te pakken. Maak je geen zorgen, we doen het samen en kunst kun je gelukkig ook heel breed interpreteren.

 
Doelgroep
Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat Bij deze activiteit is iedereen uit de buurt welkom, ook mensen met vergeetachtigheid of een beginnende dementie en hun naasten. Hier kijken we naar elkaar om en de ongedwongen sfeer nodigt uit om jezelf te zijn en als je dat wilt jouw verhaal te delen.
Hier wordt je gewaardeerd en gerespecteerd en hebben we oog voor wie je bent, niet voor wat je hebt. We nodigen je uit om je talenten en kwaliteiten in te zetten. Samen met de bezoekers, naasten en het team van vrijwilligers bieden wij een fijne ontmoetingsplek middenin de samenleving.
Deze mooie activiteit word je aangeboden door het Odensehuis, aanmelden is in deze opstartfase nog wel gewenst.

leeftijd 
vanaf 21 jaar
Illustration
 
Geplaatst op 23 juni 2022, 15:06 uur
Deel dit: