Activiteit

Odensehuis: Een gezellige dag waarbij kunst en cultuur centraal staan

maandag 19 december 2022 , 10:00 - 14:00 uur
Illustration

Wist je dat je je brein gezond van kunt houden door deze te prikkelen met kunst en cultuur? Met je handen bezig zijn en creatieve dingen ondernemen heeft positieve effecten op je concentratie, motoriek, slaap. Maar boven alles, geeft het een goed gevoel!

Voor onze creatieve activiteit zoeken we deelnemers die samen met ons ‘Kunst voor je brein’ willen gaan maken. Je denkt misschien dat je niet goed bent in het maken van kunst, of je dat het je tijd niet waard is. Maar kunst is eigenlijk een waardevol tijdverdrijf. Zelfs voor diegenen die zichzelf niet artistiek vinden of het spannend vinden om iets nieuws te proberen of juist weer iets wat je graag deed weer op te pakken. Maak je geen zorgen, we doen het samen en kunst kun je gelukkig ook heel breed interpreteren.

Hoe werk dit? Nou, iedere week op maandag komen we om 10:00 uur samen bij Atelier Koch, op het Robert Kochplantsoen nr. 19. We starten met een kopje koffie en de docent legt uit wat er allemaal mogelijk is, soms is er een opdracht, maar bij ons geldt ‘niets moet’.

Bij deze activiteit is iedereen uit de buurt welkom, ook mensen met vergeetachtigheid of een beginnende dementie en hun naasten. Hier kijken we naar elkaar om en de ongedwongen sfeer nodigt uit om jezelf te zijn en als je dat wilt jouw verhaal te delen. 

Hier wordt je gewaardeerd en gerespecteerd en hebben we oog voor wie je bent, niet voor wat je hebt. We nodigen je uit om je talenten en kwaliteiten in te zetten. Samen met de bezoekers, naasten en het team van vrijwilligers bieden wij een fijne ontmoetingsplek middenin de samenleving. 

Deze mooie activiteit word je kostenloos aangeboden door het Odensehuis, aanmelden is in deze opstartfase nog wel gewenst. Er is een kleine lunch inbegrepen.

Aanmelden of vragen? Neem contact op met: Michelle van Iersel, coördinator Odensehuis stadsdeel Oost. michellevaniersel@odensehuis.nl of bel: 06 38511907.

Locatie
Koch Atelier, Robert Kochplantsoen 19.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 21 jaar
omschrijving doelgroep Buurtbewoners en vooral mensen met vergeetachtigheid, een haperend brein of beginnende dementie en hun mantelzorgers.
Deel dit: