Vacature/hulpvraag

GEZOCHT: coördinator MoTuin

Geplaatst op 4 februari 2022, 14:05 uur
Illustration

Wegens vertrek van de huidige coördinator is MOTUIN op zoek naar een opvolger We zoeken iemand met affiniteit voor groen die het leuk vindt om samen met en voor buurtbewoners activiteiten te organiseren. Je geeft leiding aan een team van medewerkers dat de buurtbewoners in de tuin begeleidt en daar heb je plezier in. Je hebt een fijne neus voor het werven van geld en weet dit te vertalen in pakkende voorstellen. Je hebt een goed netwerk in de buurt en maakt goede afspraken met andere organisaties.

WAT IS DE MOTUIN: MoTuin is de groene ontmoetingsplaats van kunst- en cultuurgebouw Tugela85. Zij is de groene verbinder van buurtbewoners in Amsterdam Oost. Meer informatie over MoTuin en Tugela85 vind je in de bijlage.

BESCHRIJVING TAKEN COÖRDINATOR MOTUIN IN TUGELA85 Hoofdtaken:

    Maakt samen met het team een Plan van Aanpak. •    Geeft leiding aan een team van vrijwilligers en begeleiders •    Initieert buurtactiviteiten in en over het groen en bouwt dit uit in Oost •    Werft financiën en bewaakt het budget Daarnaast: •    Neemt af en toe deel aan activiteiten van MoTuin, met name op de dinsdag en vrijdag. •    Zorgt samen met de begeleiders voor een goed beheer van de MoTuin-kamer •    Draagt actief bij aan externe verhuur van de MoTuin-kamer op uren buiten MoTuin-activiteiten •    Bouwt en onderhoudt een netwerk in de buurt •    Doet of ondersteunt de PR-communicatie over MoTuin in samenwerking met het team en de PR-medewerker van Tugela85

WAT WORDT GEBODEN? •    Een ZZP-contract van 6 à 8 uur per week. Honorarium conform fair pay in overleg met het bestuur van stichting Tugela85. •    Een inspirerende en dynamische plek in de stad in een gebouw vol met creativiteit •    Een eigen plek en tuin midden in een multiculturele volkswijk in Amsterdam WIL JE REAGEREN? Stuur dan je motivatie en CV naar Stichting Tugela85, t.a.v. het bestuur per email naar info@tugela85.nl

OVER DE MOTUIN MoTuin beheert twee tuinen. Eén tuin ligt aan de achterzijde van het gebouw, de andere tuin ligt buiten Tugela85, op de hoek van de Chr. De Wetstraat en de Tugelaweg. In de tuinen werkt een heel diverse groep buurtbewoners onder begeleiding van een professioneel team. Er wordt gekletst, getuinierd, geklust, gekookt, gegeten. Er worden gewassen gezaaid en geoogst die later worden gebruikt in de maaltijden voor de buurt en catering bij verhuur. Zo krijgen deelnemers meteen kennis mee over gezond eten en koken, duurzaam voedsel verbouwen en samenwerking. MoTuin werkt samen met diverse andere groen-initiatieven in de buurt en in Oost. Binnenin het Tugela85 gebouw heeft MoTuin een prachtige tuinkamer. De tuinkamer ademt rust, aandacht en groen. Er is een groene bibliotheek van tuin en de kasten staan vol met planten en kruiden die verwerkt en bewaard zijn; MoTuin gebruikt de grote keuken van Tugela85 die ook grenst aan de tuin. Hier wordt de oogst uit de tuinen verwerkt tot jams, thee, conserven en kruiden. In de keuken wordt gezamenlijk gekookt en voedsel bereid uit de diverse culturele keukens die de Transvaalbuurt rijk is. In de keuken komen koks uit alle windstreken samen en laten verschillende technieken van koken zien. Zij werken samen aan het bereiden en zichtbaar maken van diverse kooktechnieken en vormen samen een culinaire wereldkeuken. Voor meer informatie en achtergronden is het projectplan MoTuin voor Oranje Fonds op te vragen. Interview over de MoTuin is HIER te vinden.

WAT IS TUGELA85 Het is een project van Tugela85, een kunst- en cultuurgebouw in de Transvaalbuurt. In het gebouw werken zo’n 17 beeldend kunstenaars, architecten, theatermakers en ontwerpers en (andere) cultureel ondernemers. Zij verzorgen ook een maandelijkse culturele programmering in het gebouw. Veel van deze cultureel sociaal–maatschappelijke projecten komen voort uit betrokkenheid met de buurt.

Deel dit: