Laurel Project Space Elena Giolo, Moa Holgersson, Nell Schwan, Juliet Aaltonen and Kleoniki Stanich

Professional
Wie is Laurel Project Space?

Laurel Project Space is een door kunstenaars gerund collectief dat voor het eerst opende op de begane grond van een voormalige stal in de Jordaan, Amsterdam, in mei 2019. Laurel bestaande uit een uitbreiding van een gedeelde studio, vertakte zich als een gemeenschappelijke projectruimte, waarin tentoonstellingen, workshops en presentaties werden georganiseerd. Het afgelopen jaar hebben we het gevoel dat we met veel succes hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de hedendaagse Amsterdamse kunstscene door het hosten van vele tentoonstellingen, vertoningen en uitvoeringen.





 

Mijn werk en hobbies

 We vonden het erg belangrijk om een ​​focus te hebben op jonge kunstenaars die nog niet genoeg zichtbaarheid hebben, om hen de kans te geven om te exposeren en door met ons samen te werken nieuwe verbindingen te leggen voor hun individuele netwerken in hun bloeiende carrière.


Tijdens ons verblijf aan de Lauriergracht hebben we altijd gezorgd voor communicatie en het uitnodigen van de buurtbewoners. Door een ​​relatie met hen op te bouwen - voelden ze zich altijd welkom bij alle evenementen en tentoonstellingen die plaatsvonden in onze projectruimte.

Mijn omgeving

We willen een groter en gevarieerder publiek bereiken door vaardigheden te delen met onze buren (door gratis workshops te geven), en we zullen tentoonstellingen en evenementen met betrekking tot Laurel Project Space communiceren op sociale media en e-mail, en ook door het verspreiden van flyers binnen de wijken. 

Mijn droom

We willen een publiek aantrekken dat misschien niet gewend is om zichzelf als kunstpubliek/makers te zien door een niet-intimiderende en open setting.

Mijn expertise

Het organisatieteam van Laurel Project Space nu bestaat uit kunstenaars Juliet Aaltonen, Elena Giolo, Moa Holgersson & Kleoniki Stanich. Sinds Laurel Project Space is verhuisd van de Jordaan naar Watergraafsmeer/Oost, bereiden we ons voor op de organisatie van een jaarlijks programma bestaande uit tentoonstellingen, open ateliers, interactieve workshops, luistersessies, leesgroepen en optredens. De doelstelling is dat dit zorgt voor openheid en betrokkenheid en uitwisseling met de buurt rondom de Kamerlingh Onneslaan. Daarnaast hopen wij op plezierige wijze een rol te spelen in cultuureducatie. De ruimtes zijn geschikt voor een groot publiek, ongeacht of wij ons moeten houden aan het afstandscriterium van 1,5 meter.




Mijn mogelijkheden

Ons plan is om zowel onze volgers als de lokale gemeenschap te betrekken en COVID-19 bewuste gemeenschapsbezoeken/workshops te organiseren op onze projectruimte met:


-Schoolexcursies zodat lokale jongeren kennis kunnen maken met kunst in hun buurt;
-Excursies voor de lokale oudere bevolking, om inclusiviteit tussen deze groep en de kunstscene aan te moedigen, en ook om COVID-19 veilig socializen in deze moeilijke tijden aan te moedigen - aangezien onze grote projectruimte (762,5 m2) zeer geschikt is om tussen te houden groepen mensen;
-Stel voor dat bijeenkomsten tussen kunstacademies en hun studenten kunnen worden georganiseerd in onze projectruimte;
-Publiek Ceramic & Printmaking workshops;

Relevante ervaring

Tijdens ons verblijf aan de Lauriergracht hebben we altijd gezorgd voor communicatie en het uitnodigen van de buurtbewoners. Door een ​​relatie met hen op te bouwen - voelden ze zich altijd welkom bij alle evenementen en tentoonstellingen die plaatsvonden in onze projectruimte.

Diensten aangeboden door Laurel Project Space
Organisaties van Laurel Project Space
Activiteiten van Laurel Project Space
Berichten van Laurel Project Space
Locaties van Laurel Project Space