Bericht

Windmolens Zonnepanelen goed voor het klimaat of is het een verdienmodel ?

Geplaatst op 25 november 2020, 15:43 uur

Windmolens Zonnepanelen goed voor het klimaat of is het een verdienmodel ?

 


Amsterdam wil met windmolens en zonnepanelen 80% van de huishoudens van energie voorzien, maar er is niet altijd wind of en zon dus zijn er fossiele centrales nodig om de energie leverantie te garanderen. Windmolens en zonnepanelen nemen veel ruimte in, en die is al schaars, besparen geen co2 en maken elke dag tot vogelgehakt dag. Waarom wil de gemeente dit ? De gemeente heeft niks te willen maar krijgt vanuit het rijk, het klimaat akkoord, een target van een aantal windmolens en zonnepanelen die binnen de gemeente geplaatst moeten worden en dus gaat de gemeente met mumbo jumbo verhalen en het manipuleren van inspraak proberen hiervoor draagvlak te krijgen.

 


Maar hoe kan dit allemaal hebben wij nog een democratie waarbij wij zelf kunnen beslissen hoe we de co2 reductie willen realiseren of is dit de EU en zo’n enge organisatie als het World Economisch Forum ?

 


Gaat het wel om het klimaat of gaat het om een verdienmodel ? Als het om het co2 reductie gaat ligt kernenergie veel meer voor de hand dan molens en zonnepanelen. Hoe kan het zijn dat in het klimaatakkoord kernenergie niet genoemd wordt als mogelijke oplossing ? Dit riekt naar corruptie. Bijvoorbeeld Urgenda is een lobby organisatie van installatie bedrijven en niet primair gericht op co2 reductie maar op het verdienmodel.


Als je kernenergie uitsluit zal je nooit co2 reductie realiseren, misschien wel in het model maar niet in de realiteit. Duitsland vaak gezien als het groene voorbeeld stoot in werkelijkheid 70% meer co2 uit dan Frankrijk waar 90% van de energie wordt opgewekt met kernenergie !!


Als je met droge ogen verklaard dat biomassa co2 neutraal is wordt het tijd om je bovenkamertje na te laten kijken. Datzelfde geld voor het in oude wijken vervangen van het gasnet voor een warmtenet.


Het opwekken van energie is nooit free lunch maar als we de co2 uitstoot significant willen reduceren kan dit alleen maar met kernenergie centrales in combinatie met groen gas, zoveel mogelijk lokaal opgewekte co2 vrije energie en energiezuinige woningen.

Deel dit: