Bericht

Stem op: Meer cultuur in de Watergraafsmeer!

Geplaatst op 20 januari 2021, 22:30 uur

Alle creativiteit van de Watergraafsmeer krijgt een jaar lang alle ruimte in de Bron. Meer muziek, theater en kunst van de buurt voor de buurt!

De Watergraafsmeer heeft een schat aan creativiteit. Muziekensembles, kunstschilders, beeldhouwers, theatergroepen en meer. Dit talent moet de ruimte krijgen, juist in deze tijd! Daarom willen we kerk de Bron openstellen voor exposities, theater, muzikaal talent en andere culturele activiteiten. 

Op een centraal gelegen plek in de Watergraafsmeer heeft de Bron een prachtige ruimte waar mensen op voldoende afstand kunnen genieten van kunst, muziek en exposities. In de afgelopen maanden is hier reeds mee geoefend. Zo is er in samenwerking met boekhandel Linnaeus twee dagen lang kinderboekenweek geweest in de Bron, met een voorleesmoment, creatieve workshop en speurtocht. Daarnaast heeft ensemble Brisk een jeugdvoorstelling gegeven. Wegens de grootte van het gebouw kan dit alles op veilige afstand plaatsvinden. 
 
Omdat er nog veel meer cultureel aanbod is in de wijk en hier behoefte aan is onder buurtbewoners, wil de Bron een maandelijks cultureel programma aanbieden aan de hand van een bepaald thema. Dit maandelijkse programma bestaat uit 3-4 culturele activiteiten, waarbij we denken aan een maand met een lezing, een voorstelling en een meerdaagse expositie. Of een jeugdtheater, een concert en een workshop. 

Stem via Oost begroot
 
Om dit te realiseren komen we samen met een panel van vijf sleutelfiguren op cultureel vlak uit de wijk. Samen ontwikkelen een coronaproof cultureel programma in de Watergraafsmeer met kunstenaars, musici, muziekverenigingen, musea, schrijvers, theatergroepen, cabaretiers. Heb je zelf een goed idee, dan ben je ook van harte welkom om in de Bron een uitvoering of optreden te geven!
 

Deel dit: