Bericht

Tuintrail Oost update 2

Geplaatst op 22 maart 2021, 14:20 uur

Zoals ik eerder schreef: Stadsdeel Oost heeft een mogelijkheid gevonden om de Tuintrail alsnog te financieren. Het heeft nog wel wat voeten in de aarde, we hebben een lange adem nodig voordat het op de rekening staat, maar we zijn er echt heel blij mee!


We hebben onze aanpak om de wandeling mooi en helemaal af te maken (inclusief audiotour, posters en flyers met QRcodes)  inmiddels gefaseerd. We zijn op dit moment bezig om de wandeling nauwkeurig uit te schrijven, de eerste etappe is zo goed als klaar. (Vanaf station Sciencepark naar het Amstelstation).  Met een precies plattegrondje erbij kunnen we dit binnenkort publiceren op o.a. hallo Watergraafsmeer. We denken dat we dat in de loop van de maand april voor elkaar hebben. In Coronatijd is wandelen namelijk precies wat mag en kan!

 

Hoe ziet de fasering eruit?


1. De wandeling dus alvast wandelen zónder de audiotour, vanaf april. Je kunt dan wandelen vanaf het Sciencepark tot het Amstelstation. Een paar weken later hebben we de zogenaamde "terugweg", klaar: van Amstelstation naar het Sciencepark.


Voor de finishing touch hebben we wat meer tijd nodig.  De fases 2 tot en met 5 zullen we 20 juni 2021 klaar hebben.


2. Ontwikkelen van de audiotour, d.w.z. alle verhalen ophalen in de tuinen en parken, podcasts maken en verwerken in de audiotour. Dat houdt in: Met QR codes op de interessante plekken (ijsvogelwand, ecolint, bijenweelde, vlinderidylle etc. ) even stilstaan en luisteren naar wat je ziet.
3. Folders en Poster maken, plus een mooie wandelapp met GPS. Toevoegen van aantrekkelijke illustraties bij de verhalen.
4. Beleving toertjes in de app voor kinderen maken, zodat het ook voor gezinnen interessant is om stukjes te wandelen en te spelen.
5. We mikken op zondag 20 juni, midzomerzondag voor de officiële Opening. Save the date!   We nodigen de betrokken parken en tuinen uit, het stadsdeel natuurlijk en iedereen die meteen een stukje wil wandelen. Ook AT5/tv Noord-Holland is erbij, zij wil graag een stukje wandelen met audiotour en filmen. Locatie: Tuinpark Nieuwe Levenskracht.  Notabene: Wij houden qua corona ook nog slag om de arm natuurlijk!


Daarna kunnen we dóór ontwikkelen! We hopen in de herfst (als we nog geld hebben........) hiermee verder aan de slag te gaan. 


6. QR-codes per tuin ontwikkelen waar de meest recente verhalen per seizoen op te vinden zijn.
7. De Tuin trail wordt "inclusief" gemaakt, d.w.z. voor slechtzienden de audio-app, voor slechthorenden de KIJK-app en de flyers, we gaan aangeven wat de rolstoelroutes zijn, en de aantrekkelijke (natuur, -speel) plaatsen voor gezinnen worden gemarkeerd. etc.

 

Deel dit: