Bericht

OBA Linnaeus Live 31 maart

Geplaatst op 19 maart 2022, 17:58 uur
Illustration

 

OBA Linnaeus Live is een literair programma van de OBA Linnaeusstraat 44 in samenwerking met Schrijvers uit Oost en Linnaeus Boekhandel. Maaike Bergstra (redacteur van Schrijvers uit Oost) gaat deze keer in gesprek met Lisa Weeda over Weeda over haar debuutroman ‘Aleksandra’.

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver, programmamaker bij ‘Mooie Woorden’ (Het ‘heetste’ literaire programma van Utrecht), scenarist, audiofan en virtual reality-regisseur. Ze werd uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2022 in de Volkskrant. Tekst is altijd de basis van haar werk, maar de vorm staat vrij. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat vaak centraal in haar werk. Haar debuutroman ‘Aleksandra’ verscheen op 28 oktober 2021 bij De Bezige Bij. ‘Lisa Weeda schrijft precies, zintuigelijk en meeslepend’ (Jury C.C.S. Cronestipendium 2020) 

Grootmoeder Aleksandra, geboren in 1924 in het Donetsbekken, werd op 18-jarige leeftijd door de nazi’s vanuit Oost-Oekraïne naar Duitsland gedeporteerd om te werken voor de Duitse oorlogsindustrie. Die deportatie is het centrale beginpunt van Weeda’s debuutroman ‘Aleksandra’, waarin ze haar familiegeschiedenis beschrijft.

31 maart 2022, van 19:00 tot 20:15 | OBA Linnaeu | toegang gratis | aanmelden verplicht

Voor meer info zie deze link https://www.oba.nl/agenda/linnaeus/obalinnaaeuslivelisaweeda.html

 

 

 

Deel dit: