Bericht

Verduurzamen zet jouw club op winst

Geplaatst op 26 maart 2022, 09:00 uur
Illustration

bron: Sport NL groen

Verduurzamen zet jouw club op winst!
Het verduurzamen van sportaccommodaties is belangrijk voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Daarnaast is het verduurzamen van de gebouwen en installaties van jouw club goed voor de clubkas. Door energiebesparende maatregelen uit te voeren, zoals het plaatsen van zonnepanelen of isoleren van het clubhuis, zorg je voor een besparing op de energierekening. Daarbovenop krijg  je een deel van je investering ook nog eens teruggestort in de clubkas via een cashback! Zo werk je rendabel naar een toekomstbestendige sportaccommodatie toe, die voldoet aan de wet- en regelgeving. Bovendien ondersteun je zo het behalen van klimaatdoelen en draag je ertoe bij dat er nog veel sportende generaties zullen volgen.

Direct aan de slag
Via Sport NL Groen krijg je inzicht in de maatregelen om te verduurzamen en daarbij ook de te verwachten (financiële) besparingen voor jouw club. De maatregelen die je kunt nemen, vragen wel een investering. Daarom geven we de tijd aan die nodig is om de investering in verduurzamen terug te verdienen. Daarbij kan je zelf de uitvoering van de maatregelen op een voor de club geschikt moment inplannen. Ook kun je in de tool de kenmerken van jouw club aanpassen, zodat de uitkomsten goed aansluiten bij de werkelijke situatie. Voor een goede werking van Sport NL Groen is het nodig dat je een account aanmaakt. Jouw gegevens worden dan bewaard volgens de privacyrichtlijnen die Sport NL Groen hanteert.

Sport NL Groen is een initiatief van de Routekaart Verduurzaming Sport. De volgende organisaties werken gezamenlijk aan het realiseren van de missie en ambities van deze routekaart: NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG), Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en het Kenniscentrum Sport & Bewegen. Sport NL Groen is ontwikkeld en wordt onderhouden door CFP Green Buildings.

Voetbalvereniging JOS Watergraafsmeer
“Als amateur sportvereniging zitten wij op dit soort initiatieven te wachten. Sportverenigingen worden over het algemeen gerund door vrijwilligers en zijn veelal niet op de hoogte van de mogelijkheden om te besparen op energie. Met name in de grote steden beschikken de verenigingen over oude accommodaties en is nieuwbouw haast niet haalbaar. Daarom is het goed dat er door experts naar de mogelijkheden wordt gekeken om te besparen op energie, wat een aanzienlijke kostenpost is voor de vereniging en zeker ook het milieu helpt.”



Deel dit: