Bericht

Update over Bloemenveld Frankendael

Geplaatst op 15 april 2022, 11:32 uur
Illustration

Dag voorbijganger, buurtbewoner en buitenpersoon,

Het is ontzettend mooi dat heel veel mensen nieuwsgierig zijn of interesse tonen voor project bloemenveld met fruit! Het is nog wel even zoeken en werken naar de beste communicatiekanalen richting het publiek, maar er wordt aan gewerkt! Dit kost veel elektronische tijd die ik bij vier dagen twee grote bloemenvelden voor de lente, zomer en najaar inrichten, bijna niet heb en het daarom ook veel te laat maak! 

Daarbij valt het inrichten nog niet mee: om een boomstam te regelen zodat we kunnen zitten, of dat de groenaannemer tijd heeft om te leveren en dan zijn we nog met een informatiebord bezig. Maar laten we verder ingaan op de echte groene zaken:

Dan heb ik nu het veldmenu voor u: groene veld klusjes :)

Groen aannemer

Deze vrijdag wordt de nodige schone aarde gestort op vijf plekken op het veld maar liefst. Dat betekent dat we eerst karton op de zaaibedden gaan leggen, Dit houdt onkruid tegen en dient tevens als compost; een aantal planten dienen verplaatst te worden en vervolgens aanharken en egaliseren om  binnenkort dan toch eindelijk: het zaaien van de warmtekiemers!  Onder andere zomerzaden mixen met inheemse bloemen en een sierlijke schermbloem, Ammi majus 'Queen of Africa’. 

Gras

Ook is het gezellig wanneer we allemaal een randje wieden en randjes afsteken, dat hoort er ook bij. Ik krijg er nu al een hele handigheid in dat rare kweekgras onder andere. Er is extra gereedschap aanwezig, kniematjes en handschoenen! Neem vooral lekkere buitenschoenen mee en lekkere werkkleding. Dus daarvoor hoeft u het niet te laten.

Planten

Nieuwste buurtnieuwtje van eerder vandaag: buurtbewoners die naar het buitenland verhuizen, komen goede vrijdag rond lunchtijd hun mooie balkonplanten schenken! Wat mooi dat die hier een bestemming kunnen krijgen!

Boomzitjes

Wanneer dan eindelijk die (gevallen) boom uit de buurt de zitronde gaat vormen, dan is dit groene OostBegroot bewonersproject compleet en gelukt!

Een greep aan overige groene mogelijkheden:

-een geultje maken tussen gras en de border met eetbare planten

-volgende week: een 2e paar handen om 1.20 palen 40cm in de grond te krijgen (voorgeboord)

-een waterpomp regelen

-touw voor gieter + plek vinden

-waterrand planten gezocht

-(klim)planten, waterrandplanten en voorgekweekte stekjes planten

-deze zomer nieuwe houtsnippers voor pad

 

Voor de lunch zijn versnaperingen, kom jij ook ergens tussen 10 en 13?

Tot voor nu, ik zie je graag op het bloemenveld in wording.

 


Hartelijke groet,

Olivia 

#bloemenveldfrankendael
@bloemenveldfrankendael 

Deel dit: