Bericht

Dwars #230 komt eraan!

Geplaatst op 2 september 2022, 14:47 uur
Illustration

Nu deze warme zomer ten einde loopt, is de redactie van Dwars weer klaar voor een nieuwe seizoen, te beginnen met nummer 230. Komend weekend ligt de krant weer voor u klaar, met veel uiteenlopende onderwerpen, zoals groen, kunst en cultuur, wonen en ouderen.

Op 2 oktober a.s. verschijnt er ook een speciaal nummer van Dwars: de Straatnamenkrant. Een super dikke Dwars, gevuld met artikelen die Robert van Andel schreef over de geleerden waarnaar veel straten in de Watergraafsmeer vernoemd zijn. Verder in deze speciale editie interviews met de bewoners van deze straten en de foto's van Henk Pouw. De krant is te koop op verschillende plekken in ons verspreidingsgebied, o.a. bij de Linnaeus Boekhandel. Koop een exemplaar om zelf te bewaren of om cadeau te doen.

Het ziet er naar uit dat Dwars een nieuwe schrijver en een nieuwe fotograaf rijker is. Daar zijn we altijd erg blij mee. We zijn ook nog op zoek naar een nieuwe illustrator die soms een artikel wil voorzien van al dan niet grappige, rake illustraties. Dus beschikt u over een tekentalent, mail ons vooral!

Reacties op onze artikelen, ideeën voor een onderwerp of een aanmelding als vrijwilliger bij Dwars kunt u schrijven naar: dwarskrant@gmail.com.

Veel leesplezier,

Anneke Hesp, Melissa Plomp, Frank Schoevaart en Arie van Tol, kernredactie

In Dwars #230 onder meer:

- Een kleurrijke (na)zomerse illustratie op de voorpagina, zoals gebruikelijk van John Prop.
- Dit jaar pakt de regering scheefwonen stevig aan. Mensen met een midden- of hoger inkomen moeten per 1 juli flink meer betalen. De forse huurverhoging treft vooral de langer zittende huurder. Zo ook Gerard Visch. Hij woont al ruim 30 jaar in de Oosterparkbuurt.
- Sinds 2017 vindt er ieder jaar in september een Betekenisweek plaats. Van 24 september tot en met 9 oktober wordt aan mensen die ernstig ziek of chronisch ziek zijn een gratis fotoshoot aangeboden, samen met hun dierbaren. De Amsterdamse fotograaf Gerdy Schaart is een van de fotografen die haar diensten aanbiedt.
- Tegenover het park en Hotel Arena staat op de hoek van Oosterpark en de Tweede Boerhaavestraat de Oosterparkkerk. Het gebouw heeft van binnen en van buiten een grondige opknapbeurt ondergaan. De buurt kan op zaterdag 3 september het resultaat komen bewonderen. 
- Carolien de Heer (PvdA) is de nieuwe voorzitter van het dagelijks bestuur van Oost. Een interview waarin we nader kennis maken met deze politica.
- In de Koningskerk was een expositie te zien over kerken en het slavernijverleden. Henk Pouw maakte een fotoreportage.
- De enige dag dat het mag: een eigen boeket plukken! Dat kan zondag 18 september aanstaande in de bloementuin op het Darwinplantsoen.

Een stuk over een regenton in de tuin en verder nog onze vertrouwde rubrieken zoals: de fotopagina's verzorgd door een school uit het Voortgezet Onderwijs, Rode Loper, Straatnamen, Buurtberoemd, Oude Gebouwen, een verhaal en een gedicht, en nog veel meer.

 

Deel dit: