Bericht

11 november a.s. Super Sint Maarten Lichtjesparade in Oost

Geplaatst op 27 oktober 2022, 18:17 uur
Illustration

 

Bronnen: Super Sint Maartenlichtjes Parade, In de Buurt en Oost-online. Foto: Kasper Vogelzang

11 november a.s wordt Sint-Maarten weer gevierd met de Super Sint Maarten Lichtjesparade
Sinds enkele jaren is er in Oost de Super Sint Maarten Lichtjesparade. Daarmee krijgt de eeuwenoude traditie een nieuwe dimensie. In de weken voorafgaand aan de parade werken kinderen onder leiding van kunstenaars van             Pretv​ormer en Stichting ACCU op de basisscholen in de buurt, in buurtateliers en bij verschillende buurtorganisaties hard aan lampionnen en lichtsculpturen voor in de optocht. 
Verzameltijd en plaats Super Sint Maarten Lichtjesparade : 11 november-18.45 uur op het Ambonplein in de Indische Buurt.

Proef hier de sfeer van de vorige parade:  https://vimeo.com/192662880

Ook dit jaar kun je weer prachtige lichtsculpturen maken voor de Super Sint Maarten parade, speciaal in het blauwe huis! Kinderen kunnen van 15.00u tot 17.00u hun eigen kleine lampion komen maken. 
We maken de sculpturen met bamboe, speciaal lantaarnpapier en lijm, als je een klein beetje handig bent kun je een prachtwerk maken!
Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop, wel gaan we ervan uit dat je met je sculptuur meedoet in de Super Sint Maarten parade op 11 november: https://www.facebook.com/events/1152146735373287

Geef je op voor de workshops via een email aan pretvormer@gmail.com T.a.v. lichtsculpturenworkshop
Lokatie: Het blauwe huis, zeeburgerdijk 265, Amsterdam
De workshop is v.a. 16 jaar (v.a.12 jaar onder begeleiding van een ouder/begeleider). Vanaf 15.00 zijn kinderen vanaf 4 jaar ook welkom om een kleinere lampion te maken. 

Deel dit: