Bericht

Verslag en de foto's van 'De Omval Ontmoet'

Geplaatst op 20 december 2022, 07:56 uur
Illustration

Op zondag 11 december organiseerde Culture Matters samen met WeTheCity in Café De Omval in Amsterdam-Oost onder de titel ‘De Omval Ontmoet’ een dag waarop we iedereen de kans gaven om nog één keer het café te ervaren zoals het er op dit moment bijstaat: een fonkelend lichtpuntje op een roemruchte locatie aan de Weespertrekvaart. Het was een middag zoals we het precies bedoeld en gehoopt hadden: een gezellige ontmoeting tussen buurtbewoners, ondernemers en geïnteresseerde stadsbewoners in een gebied wat sterk in ontwikkeling is. Opvallend en leuk was het dat er behalve een grote groep Amsteldorpers ook veel mensen uit andere buurten in Watergraafsmeer waren, en ook een aantal bewoners uit de nieuwere buurten zoals Amstelwartier en zelfs mensen die een nog te bouwen huis in Bajesdorp gekocht hebben. 

De Buurtexpedities die we organiseerden naar De Omval, Amsteldorp, het Bajeskwartier, en over het Circular City House (wat nog gebouwd moet worden), waren heel snel volgeboekt en werden heel enthousiast ontvangen. Dit gaan we in 2023 zeker herhalen dus houd ons in de gaten! Door je te abonneren op de nieuwsbrief via info@culture-matters.nl hoor je als een van de eersten wanneer er weer een expeditie georganiseerd wordt. De Zeefdrukmakers hebben canvas tasjes en T-shirts gezeefdrukt met een tekening van Cafe De Omval erop. Mocht je er nog eentje willen, mail ons dan even. 

Na afloop van de expedties was de bar in Cafe de Omval gezellig open, was er eten van Bartje Boemboe (uit Amsteldorp) en presenteerde Thomas Streekstra van Studio/K de toepasselijke film 'Gagarine' (2020).  

Al met al een gezellige, leerzame dag, zeker voor herhaling vatbaar. 

Zie de foto's op: https://culture-matters.nl/de-omval-ontmoet

(Foto boven: Melanie Lemahieu)

Deel dit: