Bericht

Zaterdag vogelhuisjes ophangen

Geplaatst op 11 januari 2023, 15:20 uur
Illustration

Beste vrijwilligers en belangstellenden van Natuur je beste buur,

Ook voor onze immer enthousiaste vrijwilligers loopt de feestperiode een beetje af en dus gaan we vol frisse moed weer aan de slag in de mooiste sportparken Middenmeer en Voorland.

De crowdfunding actie van Vrienden van de Watergraafsmeer heeft bij de laatste tussenstand meer dan 40 nieuwe vogelhuisjes opgeleverd! Dat krijgen we op 1 ochtend natuurlijk niet opgehangen, dus een oplettende sportparkbezoeker kan zien dat er iemand van onze vogelhuisjescommissie al druk bezig is de kastjes op te hangen. Bij bijvoorbeeld voetbalclub Fortius hangt een vogelhuisje met het logo van Fortius dus het wachten is op rood-zwarte vogeltjes die daar willen nestelen (mag ik een voorstel doen voor boomklever, goudvink, zwarte roodstaart om maar even wat leuks op te noemen hoewel pimpel- en koolmezen ook helemaal fantastisch zijn).

Mocht je mailadressen hebben van de clubs die ook een vogelhuisje gedoneerd hebben stuur deze mail dan door zodat zij ook weten wanneer dit feestje plaats vindt.

Mocht je echter denken: oh dat vind ik leuk om een handje te helpen en ik heb toevallig nog een laddertje wat ik even mee kan nemen: zaterdag 14 januari verzamelen we om 9 uur bij het Watergraafsmeermuseum in het beheergebouw aan de Radioweg 76. Ook als je een uurtje tijd hebt ben je van harte welkom om mee te helpen, zonder ladder maar met laddervrees kun je schroeven aangeven om de vogelhuisjes een mooi plekje te geven. We gaan proberen er een feestje van te maken met lekkere koekjes en een opgewekt humeur: regen weerhoud ons niet! We zullen tot 12-13 uur bezig zijn dus als je niet om 9 uur meteen aanwezig kunt zijn kom dan vooral iets later- liefst verneem ik wel even of je van plan bent te komen.

Als altijd maak ik even reclame voor alweer zo’n leuk evenement van buurtgroen020.nl, er is beperkt plek en ook dit kenniscafé wil je gewoon niet missen. Activiteit: Kenniscafé: culturele representatie van diersoorten met Michiel Hooykaas (buurtgroen020.nl)

Mocht je de 14de echt niet kunnen- bijna iedere maand is er wel een klusdag gepland en we gaan proberen iedere maand ook een deel onderhoud aan de 1e Vlinderidylle Amsterdam Oost te doen ook al staat dat niet zo genoemd in de planning.

We hopen jullie vaak te mogen begroeten

Met vriendelijke groet namens de vrijwilligers van Natuur, je beste buur

 

Els

Deel dit: