Bericht

Leuk stukje in De Brug over de Wilde Pluktuin in Park Frankendael

Geplaatst op 12 mei 2023, 12:32 uur
Illustration

In de krant De Brug stond een aardig stukje van Kirsten Dorrestijn over Olivia Langenberg en de Wilde Pluktuin die zij met een groep buurtbewoners heeft aangelegd. 

In een strook naast restaurant De Kas in Park Frankendael legt Olivia Langenberg (47) samen met buurtgenoten een ruigte met bloemen aan. Er loopt een houtsnipperpad langs vier heuvels, een wadi en borders met kruiden en laagfruit. 

“Die grote plant is engelwortel,” wijst Olivia naast het pad. “En daar komen voorjaarszonnebloemen op.” Een uitgebloeide artisjok, gele aardbei, beemdkroon en de schattige blauwe bloemetjes van ereprijs zien we. Een steenhommel-koningin haalt nectar bij paarse dovenetel. De ooievaar kleppert en er vliegt een halsbandparkiet over. 

“In 2012 kreeg ik een kind en kwam ik in een burn-out terecht,” vertelt Olivia later vanaf een bankje. “Ik heb toen veel met mijn kind in het park gezeten. Ik had twee banen en wilde eigenlijk iets dichterbij zoeken, iets wat bij me past: de buurt verbinden met het groen in de omgeving. Het viel me op dat er niks met dit stukje grond gebeurde. Ik wilde iets fleurigs voor de wijk doen, schreef een uitgebreid plan en won subsidie van Oost Begroot.”

Lees het hele stuk hier.

Deel dit: