Activiteit

Smaak van Amsterdam Route

wo 22 dec 2021 - zo 9 jan 2022 , 12:00 uur
Illustration

De gemiddelde maaltijd legt 30.000 km af voordat het op je bord ligt. Wij dagen je uit om het in 15 km te doen!

Deze kerstvakantie is het extra belangrijk om gezond te blijven en lokale ondernemers te steunen. Daarom bieden wij Amsterdammers gedurende de hele kerstvakantie de mogelijkheid om hun eigen winterse maaltijd bij elkaar te fietsen. Coronaproof een frisse neus halen was nog nooit zo lekker en gezond! De route is ook lopend of met het ov af te leggen en gaat langs verschillende lokale en gezonde ondernemers in de stadsdelen Oost en Zuidoost. Van Thull’s Deli tot boerderij Geingenoegen. Aan 50 Amsterdammers geven we de ingrediënten voor een maaltijd kado, mits zij natuurlijk de route afleggen : )

Support your locals en blijf gezond
Juist nu is het belangrijk om lokale ondernemers te ondersteunen. Door de route af te leggen steun je de deelnemende ondernemers, wat ze goed kunnen gebruiken! Daarnaast is het voor jou de uitgelezen kans om er even, geheel coronaproof, op uit te gaan. En alle vitamines in de maaltijd zijn een enorme boost voor je gezondheid! Houd je daarbij aan de maatregelen, zorg extra goed voor elkaar en #supportyourlocals Zo komen we allemaal geheel fit, gezond de kerstvakantie door! 

Winters recept met twist van Restaurant de Kas
Speciaal voor de Smaak van Amsterdam Route hebben we een winters boerenkool recept opgesteld die met hulp van Chef Jos Timmer van Restaurant de Kas een extra speciale twist krijgt. De (vegetarische) boerenkool met lokale, gezonde en lekkere extra’s is welverdiend na de route langs zeven locaties. Alle initiatieven houden zich op hun eigen manier bezig met lekker, lokaal, duurzaam en gezond eten. Van zelfgemaakte piccalilly van Amsterdamse Bodem, Hollandse aardappels en een dessert van overgebleven croissant - noem het maar op

Praktische info
Wanneer: 22 december t/m 9 januari (hele kerstvakantie). Check van te voren onze website voor eventuele aangepaste openingstijden. 
Waar: De route loopt van Thull’s Deli in het Oostelijk havengebied tot kaasboerderij Gein Genoegen op het randje van Abcoude (minder dan 15 km in totaal).
Voor wie: De route is door iedereen af te leggen; uiteraard volgens de coronamaatregelenn. Ga met je gezin, huisgenoot, geliefde of beste vriend(in) - voor ieder wat wils.
Kosten: De route is gratis en het recept krijg je van ons. De Smaak van Amsterdam producten die verzameld worden tijdens de route kosten circa 29 euro in totaal en daarvoor kun je een winters recept maken met extra’s voor 4 personen. 

Kijk op https://vanamsterdamsebodem.nl/smaak-van-amsterdam-route/ voor meer informatie

 

 

Locatie
Amsterdam Oost en Zuidoost
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
De route en het recept krijg je van ons cadeau!
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op wo 22 december 2021. Beëindigd zo 9 januari 2022
Illustration
 
Documenten
Deel dit: