Activiteit

Vrijheidswandeling 5 mei (VOLGEBOEKT!! 16.00 UUR Borrel kan!)

vrijdag 5 mei 2023 , 14:00 - 17:30 uur
Illustration

Wil jij de vrijheid vieren op een bijzondere manier? Ga dan met ons mee op de Vrijheid Wandeling in de Watergraafsmeer! Ontdek de verhalen achter deze bijzondere buurt en waarom het vieren van vrijheid hier zo belangrijk is. Onze ervaren rondleider Jo, van de Vrienden van de Watergraafsmeer, neemt je mee op deze unieke wandeling. Mis deze kans niet om samen de vrijheid te vieren op een unieke en bijzondere manier!

Om 14.00 uur starten we bij voormalig Café De Omval, waar we je meenemen op een wandeltocht vol fascinerende verhalen. Halverwege de wandeling maken we je een tussenstop bij Bartje Boemboe en Everswijn, waar je kunt genieten van een heerlijk hapje en drankje.

Het eindpunt van de wandeling is vlakbij Café De Omval, waar we aansluitend een gezellige buurtborrel organiseren bij Wines Unlimited. Hier kun je genieten van muziek van The Amsterdam Music project en gezellig napraten over de wandeling en verhalen met elkaar delen. Als de wandeling volgeboekt is of als je niet wilt wandelen, ben je nog steeds van harte welkom om alleen naar de borrel te komen. De borrel begint om 16.00 uur onder het viaduct bij de Spaklerweg. info@culture-matters.nl

Leuk als je mee-wandelt! Er is wel slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de wandeling, dus reserveer op tijd je plekje. Reserveren doe je door een mail te sturen naar info@culture-matters.nl onder vermelding van je voor en achternaam en het onderwerp Vrijheidswandeling. Wij vragen een bijdrage van 5 euro voor de wandeling (inclusief hapje en drankje onderweg). Dit bedrag kan bij de start van de wandeling gepind worden (wij nemen geen contant geld aan).

Foto: De Canadezen trokken op 8 mei 1945 via de Weesperzijde en de Omval Amsterdam binnen. Links de Blookerfabriek. Bron: Beeldbank Amsterdam.

Locatie
Voormalig Café De Omval
Kosten toelichting
5 euro
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: