Activiteit

Benefietconcert PACHAM

zondag 16 juli 2023 , 15:00 - 17:00 uur
Illustration

Muziekschool AbelloPeru geeft met haar leerlingen van 7 tot 70 jaar – samen met 20 muzikanten – een benefietconcert in CLUB PANAMA in Amsterdam. Iedereen is welkom; entree is een vrijwillige donatie. Donaties komen geheel ten goede aan de Stichting AbelloPeru Foundation. Deze Stichting zet zich in voor gratis muzieklessen aan kansarme kinderen in Zuid-Amerika, om te beginnen met de kinderen van het afgelegen dorpje Callango – nabij de stad Ica – in de woestijn van Peru. 

OVER Stichting AbelloPeru Foundation 
De Stichting AbelloPeru Foundation geeft kinderen de kans om door middel van muziek hun leven en hun gemeenschap op een positieve manier te veranderen. Ook wil de Stichting de banden tussen kinderen uit Europa en Zuid-Amerika versterken en grenzen doorbreken door ervaringen uit te wisselen en verbondenheid te voelen door de bezielende kracht van muziek. 

De Stichting is in Nederland gevestigd en werkt samen met de Muziekschool AbelloPeru: de Stichting beheert de donaties en de Muziekschool levert de opleidingservaring. De donaties komen geheel ten goede aan alles dat nodig is voor de muzieklessen in Zuid-Amerika: betaling van leraren, vervoer, aankoop van instrumenten voor de leerlingen, snacks en andere onkosten voor de leerlingen en leraren. En op lange termijn ook het bouwen van een klaslokaal voor het comfort van de leraren en leerlingen. 

OVER Abello 
De Stichting en de Muziekschool zijn een initiatief van de Peruaanse Abello, die 12 jaar geleden naar Nederland kwam. Hij had zelf een moeilijke jeugd in Perú en heeft ervaren hoe samen muziek maken en het leren bespelen van een instrument bijdraagt aan een beter zelfgevoel en hoe dit ten goede komt aan de algehele ontwikkeling. “Toen ik jong was in Peru voelde ik veel verplichtingen, maar weinig zingeving. Muziek geeft hoop en laat oneindige mogelijkheden zien, die je weg verlichten. Dit geeft elke keer weer een nieuwe richting”. 

Met zijn muzieklessen en de Stichting wil Abello anderen de kracht van muziek laten ervaren.
Als Peruaanse muzikant en kunstenaar is hij inmiddels ingeburgerd in Nederland. Vanuit zijn enthousiasme voor de muziek begon hij een paar gitaarlessen te geven. Inmiddels heeft hij een muziekschool in de Watergraafsmeer en geeft hij les aan meer dan 120 kinderen en volwassenen uit de buurt. Daarnaast startte Abello het initiatief PlanB, een groep volwassen muzikanten uit de buurt die samen de liedjes instuderen voor het benefietconcert van de Muziekschool, om zo de leerlingen tijdens het concert te kunnen begeleiden als een écht orkest. 

Hooggeëerd publiek 
Het Benefietconcert krijgt de steun van het Consulaat van Peru in Amsterdam. Zij zullen ook aanwezig zijn tijdens het benefietconcert. 

Locatie
Club Panama
Kosten toelichting
Entree is een vrijwillige donatie!
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 7 jaar
Omschrijving doelgroep 
Iedereen is welkom!

Documenten
Deel dit: