Update bij Tuintrail Oost
De "Tuintrail Oost" maakt een doorstart! Let op, dit gebeurt in fases en volgende week kun je al met de eerste beschrijving van de Tuintrail wandelen:)
Stadsdeel Oost heeft een mogelijkheid gevonden voor ons om alsnog te financieren. Daar zijn we echt heel blij mee!
We hebben onze aanpak om de wandeling mooi en helemaal af te maken (inclusief audiotour en app met QRcodes) dus inmiddels gefaseerd. Mijn man en ik zijn bezig om de wandeling nauwkeurig uit te schrijven, met een precies plattegrondje erbij en dit publiceren we op o.a. hallo Watergraafsmeer. We denken dat we dat eind volgende week voor elkaar hebben. In Coronatijd is dit namelijk precies wat mag en kan!
Hoe ziet de fasering er uit?
1. De wandeling dus alvast wandelen zónder de audio-tour, vanaf volgende week. Je kunt dan wandelen vanaf het sciencepark tot het Amstelstation. twee a drie weken later hebben we de zogenaamde "terugweg", klaar: van Amstelstation naar het Sciencepark.
Voor de finishing touch hebben we wat meer tijd nodig. De fases 2 tot en met 5 zullen we 19 juni klaar hebben.
2. Ontwikkelen van de audio-tour, dwz alle verhalen ophalen in de tuinen en parken, podcasts maken en verwerken in de audio-toer.
Met QR codes op de interessante plekken (ijsvogelwand, ecolint, bijenweelde, vlinderidylle etc. ) even stilstaan en luisteren naar wat je ziet.
3. Folders en een Poster maken en een mooie wandelapp met GPS maken. Toevoegen van aantrekkelijke illustraties bij de verhalen
4. Belevings tourtjes in de app voor kinderen maken, zodat het ook voor gezinnen interessant is om stukjes te wandelen en te spelen.
5. We mikken op zaterdag 19 juni met een officiele Opening van de wandeling. AT5/tv NoordHolland erbij, een stukje wandelen en filmen.
Nu kunnen we doorontwikkelen! We hopen in de herfst (als we nog geld hebben........) hiermee verder aan de slag te gaan.
6. QR codes per tuin ontwikkelen waar de meest recente verhalen per seizoen op te vinden zijn.
7. De Tuintrail wordt "inclusief" gemaakt, dwz voor slechtzienden de audio-app, voor slechthorenden de KIJK-app en de flyers, we gaan aangeven wat de rolstoelroutes zijn, en de aantrekkelijke (natuur,-speel)plaatsen voor gezinnen worden gemarkeerd. etc.
Peter Hoogendijk