Bericht

Sterrenrestaurant De Kas

Geplaatst op 10 juni 2022, 16:11 uur
Illustration

Restaurant de Kas in Park Frankendael heeft z’n eerste 'echte' Michelin Ster gekregen. De Kas behield de groene ster voor de duurzame inspanningen die het vorig jaar al kreeg. 


De Kas is sinds zijn oprichting in 2001 rustig aan gegroeid en vandaag tot volle wasdom gekomen. ‘From plant to plate’ is altijd al hun motto geweest, een duurzame zienswijze die bij de opstart allerminst duidelijk was. Maar ze hebben doorgezet en zijn sinds vorig jaar een vaandeldrager van de groene Michelin Ster. Die zijn vorig jaar voor het eerst uitgereikt. En nu hebben ze ook een veel gewilde Michelin Ster.

De tuin van het restaurant aan de Middenweg wordt gebruikt voor het telen van kruiden, eetbare bloemen. Binnen zorgt hydroponics ervoor dat er het hele jaar door waterkers, selderij, postelein en andere bladgroenten zo vers mogelijk beschikbaar zijn. Daarnaast is er de eigen akker in de Beemster. Daar worden in de volle grond om en nabij 300 soorten groenten, kruiden en fruit gekweekt. Duurzaam en biologisch.

Lees het hele artikel over Wim de Beer, Jos Timmer en Gert Jan Hageman van De Kas hier

Deel dit: