Bericht

Wilde Pluktuin Frankendael GROEITinBLOEI

Geplaatst op 13 december 2022, 22:29 uur
Illustration

NIEUWSBRIEF VAN

BLOEMENVELD FRANKENDAEL

Het Bloemenveld in park Frankendael is gevormd door de expertise die er was, de expertise die het veld aantrok en de elementen die er al waren.

Het oorspronkelijke “plan” was onderhevig aan externe factoren. Hierdoor heeft een organisch proces én een ingreep met een groenbedrijf, geleid tot wat het nu is geworden

Lokale expertise is van onschatbare waarde, want daar ligt het hart voor groen en de omgeving in! Daarbij is het waardevol en leerzaam om te kijken naar wat er al is en wat er groeit, in plaats van kijken naar wat gewenst wordt.

Elementen als bodem en hoe die gevormd en samengesteld is en waar die aan onderhevig is en is geweest is niet alleen interessant als wel een belangrijk onderdeel van wat je besluit hieruit te laten ontstaan.

Het is namelijk de voedselbron voor de soorten vegetatie en soorten dieren die er graag vertoeven. En die we niet willen verstoren, maar verrijken binnen de stadsecologie. Of dat is gelukt hoor je wanneer je op de buurt uitnodiging hieronder kunt komen :)

 

BLOEMEN

VAN BODEM NAAR BLOEMEN, DIE HOUDEN WE ER NOG EVEN IN!

LEUK OM MET ELKAAR TE KIJKEN, LEREN, WERKEN MET DE SOORTEN BLOEMEN. WELLICHT KUN JIJ ALS GROEN LIEFHEBBER DAAR IETS MEE. TEKENEN, FOTOGRAFEREN, EEN PRODUCT MAKEN, VLECHTEN, DROGEN, EEN SOCIAL MEDIA POST MAKEN VAN ALLES IS MOGELIJK!

LATEN WE ER EEN BLOEMENFEEST VAN MAKEN. MEER BLOEMEN ZAAIEN EN MEER GENIETEN. ZO OOK DE DIEREN ❤️

 

ACTIVITEITEN

VAN ALLES IS MOGELIJK

NAAST HET WEKELIJKSE GROENDOEN, DE VERZORGING EN DE BIJSTURING. KUNNEN PER MAAND GROENE ACTIVITEITEN VERZORGD WORDEN DOOR EN VOOR DE BUURT. MAAR DIT HANGT WEL AF OF JIJ MEEHELPT ORGANISEREN OF NIET!

VAN HET VERHAAL VOOR KINDEREN DOOR BEWOONSTER HETTIE DROST ‘IN DE ACHTERTUIN VAN PLOKJE’

TOT INSECTEN OF BLOEMEN VAN HET SEIZOEN REGISTREREN. MAAR OOK BIJVOORBEELD:

ZAAIEN VAN EEN-TWEEJARIGE BLOEMEN; PLANTEN BORDJES MAKEN VOOR IN JE TUIN, ECT.

 

INSECTEN

TUSSEN MAART TOT OKTOBER KUN JE EEN HOMMEL, BIJ OFVLINDERTELLING DOEN. ZIN OM DIT EEN X TE DOEN OF ZELFS OP TE ZETTEN?!

DAAROM ORGANISEERT HET STARTTEAM VAN BLOEMENVELD FRANKENDAEL EEN DECEMBER BIJEENKOMST IN DE BRON OM HET JAAR AF TE SLUITEN MET DE BUURT EN DE VOLGENDE RONDE IN TE LUIDEN! 

Deel dit: