Bericht

Festiviteiten 100 jaar Betondorp

Geplaatst op 3 juni 2024, 16:57 uur
profile picture
Hans Lubberding

 

In 2024 bestaat Betondorp 100 jaar. 

Op vrijdag 17 mei opende Jan-Bert Vroege, stadsdeelbestuurder Oost, Journeys to a Home, een unieke foto-expositie in Betondorp. Op vijf locaties in de wijk vertelt de internationaal bekende fotograaf César Dezfuli vijf verhalen. De expositie laat zien hoe een aantal nieuwe Amsterdammers, die hun thuisland zijn ontvlucht, in Amsterdam Oost hun leven opnieuw opbouwden. Dezfuli werkte al eerder met dit thema voor een ander project genaamd Passengers. Deze fotoreportage werd in 2023 bekroond met een World Press Photo Award. 

Journeys to a Home kan worden gezien als vervolg op dit project. Met behulp van stadsdeel Oost, Eigen Haard en made.in.betondorp is het project op touw gezet. De tentoonstelling is gratis toegankelijk en tot en met 16 juni 2024 te zien.

Speciaal ter gelegenheid van 100 jaar Betondorp zal een boekje uitgebracht worden met anecdotes uit 100 jaar Betondorp. De eerste 100 exemplaren worden gratis aan de bewoners van Betondorp aangeboden? Iets voor jou? Stuur dan even een mailtje aan schravendeel.r@gmail.com.

made.in.betondorp is een sociaal en cultureel initiatief gevestigd in het oude schoolgebouw aan het Onderlangs in Betondorp. Samen met andere betrokken bewoners bedenkt en realiseert made.in.betondorp lokale projecten met als doel te verbinden door middel van kunst en cultuur om zo het leven ‘een beetje leuker’ te maken. Samen streven wij ook naar meer waardering voor de culturele waarde van Betondorp met name de bijzondere architectuur en het historisch en cultureel belang daarvan.

Ondanks het feit dat Betondorp een ‘high brow’ trekpleister zou moeten zijn, staat deze wijk helemaal onderaan de lijst met cultureel aanbod in de stad Amsterdam. Daarom willen wij ons profileren als initiator van spraakmakende culturele en sociale initiatieven om Betondorp positief op de kaart te zetten en te laten zien dat Betondorp meer credit verdiend dan alleen maar geassocieerd te worden met Gerard Reve of Johan Cruijff.

Er volgen dit jaar nog meer  festiviteiten. Zie bijgaande link voor meer informatie

https://betondorp100.nl

 

 

Deel dit: