Bericht

Bestuursleden gezocht voor Kinderboerderij

Geplaatst op 2 juli 2024, 17:43 uur
Illustration
profile picture
Nettie Sterrenburg

Gitta Bessem is vrijwillig bestuurder bij Kinderboerderij De Werf. Ze is blij, betrokken, een slimme verbinder en een netwerker. En altijd bezig om het beter te maken voor de dieren op De Werf en de mensen uit de buurt.

Kinderboerderij De Werf in Watergraafsmeer huisvest schapen, varkens, geiten, cavia’s, kippen, konijnen en nog veel meer dieren. Op de kinderboerderij wordt gekeken naar het natuurlijke gedrag van dieren en de zorg wordt daarop aangepast. “We zijn een voorbeeldboerderij als het gaat om de welzijn van dieren volgens de Dierenbescherming”, legt Gitta uit.

Het is goed leven op de boerderij. De mensen uit de buurt komen er graag. Om te ontspannen, te leren over dierenwelzijn, natuur en milieu, te ontmoeten of om vrijwilligerswerk te doen. “We horen wat er speelt in de buurt. Zo hebben we een gezellige koffieochtend waar mensen uit Oost elkaar kunnen ontmoeten. Voor velen een uitje in de week.”

Gitta vervolgt: “Onze vrijwilligers komen hierom een fijne dag te hebben, om samen hard te werken en om te leren. We werken met elkaar en zorgen voor elkaar, de dieren, deze mooie plek, natuur en milieu. We hebben het goed samen en hebben veel lol. Je mag hier ontdekken hoe je je draagkracht voor het leven kunt vergroten maar ook hoe je uit je eigen bubbel kunt komen. Mensen die elkaar in het dagelijks leven nooit tegen komen ontmoeten elkaar hier als vrijwilliger op de Werf.”

Gitta werkte in de commerciële sector en miste iets. Contact en bezieling; werken met je hart. “Mijn man heeft een huisartsenpraktijk, mijn moeder werd ziek en ik wilde aan het einde van de dag voelen dat ik iets had bijgedragen aan mijn eigen omgeving en de mensen in de buurt. De boerderij kwam op mijn pad, en bood precies wat ik zocht: mensenwerk. Alle skills uit het bedrijfsleven, zoals managen, marketing, omgaan met de politiek, het woord voeren, beleid maken kwamen van pas. Samen zorgen we dat De Werf een bijzondere plek blijft voor dieren en mensen.”

Wil jij samen met Gitta als vrijwillig bestuurder aan de slag?

Dat kan. Als penningmeester, secretaris of algemeen bestuurslid ben je meer dan welkom. Mail Gitta via beheer@kinderboerderij-de-werf.nl of bel 06 – 34 56 14 73. 

Ook aan de slag als vrijwillig dierverzorger?

Zin om de dieren te verzorgen? Je kunt er ook aan de slag als dierverzorger. Of helpen bij het maandelijkse buurtdiner of de verkoop van ijsjes en fris en de zorg voor het terras.

Kijk voor het actuele vacature-aanbod op de Vacaturebank van Vrijwilligers Centrale Amsterdam. Of bel voor een persoonlijk gesprek in Oost: 06 – 38 32 63 17.

Deel dit: