Ons verhaal

headerbeeld

Beste Watergraafsmeerders,

Welkom op Hallo Watergraafsmeer, het digitale buurtplatform voor de 12 buurten van de Watergraafsmeer. Hier kun je zien wat er speelt in onze buurten en wijken. Wie zijn er actief en vooral ook waarmee. Het platform is openbaar, iedereen kan meekijken. En als je wilt meedoen (daar is het voor!) dan vragen we je om je eerst aan te melden. Graag met foto, want dan kunnen jouw buurtgenoten kennis met je maken. En zo voorkomen we ook de onprettige verschijnselen van andere social media. 

Je kunt je aanmelden als bewoner, maar ook als organisatie. Je kunt locaties aanmaken, activiteiten plaatsen en projecten aanmelden. Dat kan over allerlei zaken gaan, zolang het maar relevant is voor de bewoners en de gebruikers van de Watergraafsmeer. De bedoeling van Hallo Watergraafsmeer is dat de gebruikers zelf het platform vullen met allerhande zaken. We willen zo min mogelijk redactionele aansturing. Dus zet 'm op en ga je gang!

Hallo Watergraafsmeer is gratis, stadsdeel Oost betaalt het abonnement (waarvoor dank) aan Gebiedonline. Dat is een coöperatie waar nu ruim 40 platforms lid van zijn. Wij zijn gezamenlijk eigenaar van onze platforms, we hebben geen commerciële belangen en geen geheime agenda, zoals Facebook. Als iets 'gratis' is, ben jijzelf vaak het product, bijvoorbeeld door de gegevens die je afgeeft. Bij Gebiedonline en Hallo Watergraafsmeer is dat dus niet zo en daar mogen we trots op zijn. Zie gebiedonline.nl

We zijn eind 2020 begonnen. De andere wijken van stadsdeel Oost hebben al veel langer zo'n platform, zoals de Indische Buurtbalie en WIJ 1019. Maar vooral Hallo IJburg met bijna 7.000 bewoners op de site is ons voorbeeld. 

Als je vragen hebt, opmerkingen of suggesties, stuur een e-mail aan hallowatergraafsmeer@gmail.com! 

Met groet en tot snel op dit platform,

Nico, Hans, Peter, Erwin