Annette Bense

Bewoner, Professional, Coördinator Wijkservicepunt Hoekhuis
Wie is Annette?

Ik woon en werk in Amsteldorp. 

Mijn werk en hobbies

Na jarenlang in de media gewerkt te hebben (expertise mediaonderzoek en mediaplanning), ben ik momenteel vooral actief met freelance werkzaamheden in de ICT en werk ik parttime als coördinator van het wijkservicepunt Hoekhuis in Amsteldorp. Het Hoekhuis is een wijkservicepunt voor alle bewoners van Amsteldorp, Julianapark, Van der Kun buurt, Weespertrekvaart en Amstelkwartier. Bewoners kunnen er terecht voor informatie en advies op het gebied van wonen, werken, zorg en welzijn. Daarnaast is het Hoekhuis vooral een gezellige ontmoetingsplek waar buurtgenoten gezamenlijk activiteiten ondernemen. Uit hoofde van die functie heb ik veel contact met bewoners, formele & informele organisaties die actief zijn in de buurt. Na het werk ga ik graag naar het theater en culturele evenementen. 

Mijn omgeving

Amsteldorp is een heel fijn gedeelte van Amsterdam om te wonen. Het is een dorpje in de stad met veel groen, laagbouw en zonder parkeerproblemen. Met de fiets ben ik in 15 minuten in het centrum, is openbaar vervoer dichtbij evenals de snelweg. 


 

Mijn droom

Ik ben geboren in de Indische Buurt en heb het grootste gedeelte van mijn leven in Oost gewoond. Met mijn ouders ben ik op mijn 15e naar de Watergraafsmeer verhuisd en toen ik het huis uit ging ben ik in eerste instantie weer naar de Indische Buurt gegaan. De kans om in 1994 een huis te kunnen kopen in Amsteldorp heb ik met beide handen aangegrepen en daar heb ik tot de dag van vandaag geen spijt van gehad. Ik besef me terdege dat ik enorm veel mazzel heb gehad dat het toen nog kon als alleenstaande. De huizen zijn nu helaas vrijwel onbetaalbaar geworden. Hopelijk komt daar verandering in zonder enorme hoge woontorens in de Watergraafsmeer waardoor het unieke en prettige karakter verloren zou gaan.

Mijn expertise

Ik kan mijn kennis, ervaring en netwerk inzetten om bekendheid te genereren voor maatschappelijke projecten.

Mijn drijfveren

Mijn belangrijkste streven met het Hoekhuis is dat een gezellige laagdrempelige ontmoetingsplek blijft voor buurtbewoners met een gevarieerd programma.

Mijn mogelijkheden

Een adviserende rol. 

Relevante ervaring

Ik ben gespecialieerd in netwerkorganisaties, mediaonderzoek en mediaplanning. In de Watergraafsmeer ben ik goed op de hoogte van de sociale kaart en organisaties die er actief zijn.