Renee Ritsma

Bewoner, vrijwilliger, kleine ondernemer
Wie is Renee?

Ik woon met mijn gezin in Park de Meer. Ik ben actief in de buurt mmv Dynamo. Ik doe activiteiten met mensen met een beperking.


Ik heb een bedrijfje "Soep langs de Lijn" genaamd. Ik maak soep voor sportclubs, scholen en andere liefhebbers.


Ik kook ook voor de buurt met andere buurtbewoners.

Mijn omgeving

Ik woon in een erg prettige buurt. Ik zou graag zien dat mensen beter omgaan met grof vuil. Voor het buurtcentrum in Anfieldroad worden regelmatig halve inboedels achtergelaten die daar dan lang liggen omdat er niet gebeld is.

Mijn droom

Voordat wij een huis in Park de Meer kochten woonden wij al 20 jaar in Amsterdam Oost. Wij zochten meer ruimte ivm gezinsuitbreiding en vonden een prachtig huis met tuin een paar honderd meter verderop in de WGM. Een groene buurt die steeds groener is geworden omdat de bomen en de tuinen volgroeid zijn geraakt. Als ik nu in een ander deel van Amsterdam kom waar weinig groen is merk ik dat ik dat heel onprettig vind.


Het onderhoud van de buurt kan beter vind ik. Er wordt met veel geweld gesnoeid en sommige stukken worden verwaarloosd. Het lijkt wel of onze buurt nog steeds wordt gezien als een nieuwbouwbuurt waar weinig te herstellen valt maar onze buurt staat al 20 jaar.


De Anfieldroad doet soms armoedig aan door het vuil en hoeveelheid fietsen en scooters. Heel vaak staan er mensen op de stoep geparkeerd waardoor mensen in een rolstoel de straat op moeten rijden om naar huis te kunnen.

Projecten uitgevoerd door Renee