Anna ten Bruggencate

Bewoner
Wie is Anna ten?

Sinds 1991 woon ik in de Newtonstraat, in het gedeelte met de groenstroken voor de deur. In die dertig jaar is de buurt sterk veranderd. Toen wij er woonden met onze jonge kinderen waren de inwoners een generatie ouder. Er waren nog buurtwinkels, zoals de bakker op de hoek in de Newtonstraat en een kruidenier waar later FiftyFifty heel lang heeft gezeten. 
Langzamerhand werden alle huurhuizen verkocht aan jonge gezinnen met een goed inkomen. De panden werden opgeknapt. En de kinderen zorgen voor een levendig straatbeeld.
De bewoners in mijn deel van de Newtonstraat hebben regelmatig contact met elkaar. O.a over de inrichting van de groenstroken voor de deur. Die zijn omgevormd tot mooie buurttuinen. Het is een leuk gezicht door de diversiteit aan planten en bloemen. Ook de vogels weten het te waarderen.

Mijn werk en hobbies

Sinds kort ben ik met pensioen. Ik heb de laatste 20 jaar gewerkt bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Mijn opleidingen zijn: bibliothecaris (specialisaties muziekbibliotheek, jeugdbibliotheek) en kunstgeschiedenis (UvA). 


Ik schrijf al heel lang voor Dwars door de Buurt, de krant voor en van Amsterdam-Oost. Het doen van onderzoek en erover schrijven is iets dat ik graag doe en waar ik nu meer tijd voor heb. 


Sinds 2000 heb ik een tuin op tuinenpark Nieuwe Levenskracht. Dit jaar heb ik me aangemeld als secretaris van het bestuur van het park. Op die manier voel ik me meer betrokken bij alle zaken die ook betrekking hebben op de buurt, zoals de plaatsing van de windturbines, het bewaken van deze 'groene longen' voor de stad, het toegankelijker maken van de parken voor wandelaars en natuurliefhebbers. 


Verder geniet ik van de wandelingen met mijn hond en rijd ik paard bij manege Van Waveren in Diemen (verzorgpaard).


Dus stilzitten is er niet bij na mijn pensioen!