Onitcha Ramautarsing

Ondernemer, Ik run de Buurderij Amsteldorp
Wie is Onitcha ?

Ik woon in Diemen, maar elke zaterdagochtend kan je me in Amsteldorp vinden. Vanuit wijnwinkel EVERSWIJN run ik samen met Evelyn het korte keten initiatief Buurderij Amsteldorp. De buurderij is een kleine sociale onderneming binnen het Europese platform Boeren en buren.


Via de buurderij kan je bijna rechtstreeks kopen bij de buur, er zit namelijk maar 1 schakel tussen. Dat levert een eerlijke prijs op voor de boer of ambachtelijke producent, want de prijs bepalen zij zelf en 80% van die prijs komt ook echt bij de boer terecht. Dat is bij supermarkten of andere winkels echt vele malen lager. Ook leveren de boeren alleen wat er besteld is, dus minder verspilling en tevens ook minder transportkilometers omdat we met lokale boeren samenwerken.


Buurderij Amsteldorp bestaat al vanaf 2017 (voorheen Buurderij Amstelkwartier) en is daarom ook echt 'van de buurt'. Met de verhuizing naar Amsteldorp op 16 april 2022 hebben we de naam veranderd. Een mooie toevoeging aan een echte Amsterdamse wijk en we zien je graag #opdebuurderij!

Mijn werk en hobbies

Ik werk naast de buurderij ook als arbeidsrechtjurist voor de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland en ik ben gemeenteraadslid voor D66 in Diemen. Ik heb twee fantastische jonge dochters en een hele leuke man.


Ik ben altijd in voor een praatje, helemaal als het over lekker eten gaat...