Project
Lopend

Wormenhotel Park De Meer

Geplaatst op 16 november 2020, 13:22 uur

 Composteer uw groenresten met buurt, school of organisatie!

Een wormenhotel is een (bloem)bak op straat waar buurtbewoners hun keukenafval in kwijt kunnen. De wormen in de bak zorgen ervoor dat dit afval wordt gecomposteerd. Dit levert niet alleen een waardevolle compost op, die bijvoorbeeld kan worden gebruik voor (buurt)tuinen, het maakt de buurt ook groener en gezelliger. 

Dit wormenhotel is een initiatief van Duurzaam Park de Meer samen met CoCasa, en wordt gefinancierd door de gemeente. De locatie voor het hotel is gekozen in overleg met buurtbewoners die willen deelnemen.Sta je nu al te trappelen om mee te doen?  Helaas is dit wormenhotel al vol. Maar niet gevreesd: omdat er meer interesse lijkt te zijn, gaan we snel aan de slag om hotel nr. 2 te realiseren. Stuur een mailtje naar inparkdemeer@hotmail.com dan zorgen we dat je op de lijst komt voor het volgende hotel en over deze ontwikkelingen op de hoogte blijft. 

Toelichting

Wormenhotels zijn speciale kasten waarin wormen van organische resten hoogwaardige compost maken. Je kunt de wormen rauwe groente- en fruitresten geven, maar ook koffiedik, karton, lege eierdozen en kleine hoeveelheden tuinafval. Deel een wormenhotel met je buurt, school of organisatie. De compost en 'wormenthee' die je samen maakt, gebruik je voor kamerplanten, balkon of (moes)tuin!

Gewenst resultaat 
Het eerste wormenhotel is inmiddels geplaatst op Esplanade De Meer! Het tweede wormenhotel is in voorbereiding!
Deel dit:
1 reactie

Peter Hoogendijk

zo 6 december 2020 17:56
Het ziet er heel mooi uit Lex! Hoeveel mensen kunnen meedoen met 1 wormenhotel? Ik heb in m'n achtertuin een compostbak met tijgerwormen en die zit nu behoorlijk vol...