Project
Init.

Behoud Vomar aan de Nobelweg

Geplaatst op 25 maart 2021, 09:54 uur

Er bestaat een kans dat de vergunning van de Vomar aan de Nobelweg niet wordt verlengd. Het is nog niet duidelijk welke nieuwe bestemming het pand krijgt, maar in ieder geval geen supermarkt. Het eerste onderzoek was een serie korte interviews met bewoners rondom de Vomar. Elien van Helden (Goed Idee Lien/Stadmakerscoöperatie) ging daarvoor ‘Boodschappen’ doen door met een winkelwagentje en opnameapparatuur op pad te gaan. Om een beter beeld te krijgen van wat het vertrek van de supermarkt zou losmaken, werd een stemactie bedacht waarbij iedere klant gedurende twee weken middels een stemkaartje bij de kassabon
kon laten weten hoe erg men het vindt ‘op de schaal van worst tot wc-papier’. Resultaat Bewoners en organisaties in de buurt willen dat de Vomar blijft bestaan. Het heeft zich ontwikkelt als een buurtsuper met ook een maatschappelijke functie. Uit de resultaten bleek dat een heel groot deel van de bezoekers het heel erg jammer zouden vinden als de Vomar zou vertrekken.

Voor de buurtbewoners zit de Vomar prettig dichtbij gelegen en de Lidl die er tegenover zit vervangt de Vomar niet vanwege een heel ander assortiment. De Vomar werkt nauw samen met het ROC aan de Wibautstraat en ook de leerlingen van het Pieter Nieuwlandcollege komen er graag. Wij zijn nu draagvlak aan het creëren bij organisaties en buurtbewoners van het Eenhoorngebied en omliggende buurten om de gemeente te laten inzien dat de Vomar aan de Nobelweg moet blijven bestaan. Mocht je hier meer informatie over willen of ook een steentje willen bijdragen in het behoud van de Vomar, neem dan contact op met mij via info@eenhoorn.amsterdam. 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
De vergunning van de Vomar aan de Nobelweg wordt verlengd

Deel dit: