Project
Init.

Tuintje voor de buurt

Geplaatst op 28 april 2021, 15:52 uur

Vanuit 'Oost begroot' heeft kerk de Bron subsidie gekregen voor het starten van een moestuin voor de buurt. Samen met de buurtbewoners gaan we zaaien, tuinieren en hopelijk strak oogsten en eten! Geef je op via het e-mailadres tuindebron@gmail.com om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en doe mee. 

Toelichting

De groenstrook aan de Hugo de Vrieslaan ligt nu vaak vol met zwerfvuil en wordt voornamelijk gebruikt als hondenuitlaatplaats. Volgens Kerk de Bron moet dit anders kunnen! Daarom hebben we bij Oost Begroot het plan ingediend om daar een moestuin voor de buurt te starten. En met succes, we hebben bijna 1000 stemmen gekregen en gaan nu aan de slag om dit plan samen met de buurt en het stadsdeel te realiseren. Op dit moment is er een prototype gebouwd van een moestuinbak. Deze staat aan de Hugo de Vrieslaan, naast de kerk. Uiteindelijk komen er meerdere van deze moestuinbakken naast de Bron te staan. 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen
Gewenst resultaat 
Buurtbewoners adopteren een moestuinbak om alleen of samen in de moestuin aan de slag te gaan. Samen vormen we een moestuinteam dat een keer per week samenkomt om de moestuinbak te onderhouden, meer te leren over de moestuin en te eten van de Oogst.
Illustration
 
Deel dit: