Project

De Groene Maakplaats

Geplaatst op 24 oktober 2022, 14:04 uur
Illustration

De Groene Maakplaats is een tweemaandelijkse open werkplaats van Waag op het Startup Village van Amsterdam Science Park. Hier brengen we buurtbewoners, studenten en werkenden bij elkaar om samen te leren kijken en luisteren naar de natuur. We organiseren praktische workshops om je leefwereld al spelenderwijs te vergroenen. De Groene Maakplaats voor iedereen die zich wil verdiepen in ecologie in de stad. 

Toelichting

T-Factor op Amsterdam Science Park
Hoe kunnen we stads-initiatieven creëren op een inclusieve manier en voor een verscheidenheid aan levensvormen, zoals mensen, planten, dieren en microben? De aankomende twee jaar onderzoekt Waag met het EU-project T-Factor deze en meer vragen over tussentijdse initiatieven op het Amsterdam Science Park.

De uitdaging
Samen met ecologen, kunstenaars, onderzoekers en lokale partijen gaan we na hoe dieren, planten, mensen en microben samenkomen op het Amsterdam Science Park. We gaan kijken wat er nodig is om het tussentijdse gebruik van dit stedelijke ontwikkelingsgebied vorm te geven, zodat we naar een meer natuur-inclusieve ruimte kunnen gaan. Het doel is om met T-Factor te ontdekken hoe cultuur, creatieve samenwerking en engagement tot levendige plekken van inclusieve stedelijke vernieuwing kunnen leiden. Een ruimte die plek biedt voor sociale innovatie en ondernemingen.

Kijk voor meer info op https://waag.org/nl/project/t-factor/

Doelgroep
Volwassenen
Lopend
Deel dit: