Project

Bloemenlint Ringdijk

Geplaatst op 7 april 2023, 15:05 uur
Illustration

Stem voor 23 april via Oost begroot op het Bloemenlint Ringdijk. Waarom? 
Het lint brengt wilde bloemen en is een opfrisser voor de dijk. 
Het lint maakt mensen blij, 1800 fietsers per dag rijden over de dijk. 
Er komen meer bijen, vlinders en andere insecten. Ook goed voor de vogels. 
De dijk wordt sterker door de begroeiing. 

Toelichting

De Ringdijk is een karakteristiek stukje Watergraafsmeer. Een veelgebruikte fietsroute, een prachtig voetpad en loungeplek langs het water. Wonen aan die dijk is een voorrecht. Maar de dijk kan wel een opfrisser gebruiken. Wat zou het mooi zijn als aan de Ringdijk een bloemenlint wordt aangelegd. Waar in de stadsflora zie je nog wilde bloemen? Het maakt mensen blij en het verbindt ze met de natuur. Fietsers rijden er vrolijk langs, voetgangers en bewoners kijken hun ogen uit. Ook bijen en vlinders kunnen hun hart ophalen en voor kinderen kan het een educatieve betekenis hebben. 
Wat is het? Een bloemenlint langs de Ringdijk tussen Middenweg en Nobelweg, een strook van 2 meter breed en 400 meter lang aan de onderkant van de dijk. In een later stadium gaan we door tot aan de Wibautstraat. 

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
De start van het plan is najaar 2023, dan kan de dijk zaai-klaar gemaakt worden, de plek gemarkeerd en ingezaaid. De bloeiperiode van de gekozen zaden is april tot en met september, in het voorjaar van 2024 zullen de eerste resultaten te zien zijn.
De schoonmaakdagen voor de bewoners vinden in het najaar en voorjaar plaats. De feestelijke buren groendag zal voorjaar 2024 zijn. Ook willen we een speciale dag voor kinderen organiseren.
Init.
Illustration
Zie ook het affiche
Deel dit:
1 projectupdate

Antoinette Tanja


Momenteel hangt er een spandoek aan de kop van de Ringdijk en zijn er affiches voor de ramen om mensen op te roepen te stemmen. Een mooie flyer is verspreid in de buurt. 

0
Open de update in eigen pagina