Project
Init.

Kerstboomversnippering 3 januari van 13u tot 14:30u

Geplaatst op 21 oktober 2020, 14:28 uur

Wat te doen met je oude kerstboom? Je kunt 'm bij een verzamelpunt van de gemeente leggen, maar je kunt je boom ook naar Park Frankendael brengen. Die bomen gaan we versnipperen op 3 januari vanaf 13u in Park Frankendael. De afdeling Groen van het stadsdeel komt met een versnipperaar plus bemanning.  Iedereen in de buurt kan zijn of haar kerstboom afgeven (graag schoon en zonder gespijkerd kruis) op het veldje voor de scoutinggebouwen (ter hoogte van de speeltuin met de schoorsteen).

De snippers zijn voor de paden van het park. 

Een leuke, actieve groep studenten van Hogeschool Inholland helpt ons met de organisatie. Hou deze pagina in de gaten voor eventuele wijzigingen. Wegens corona mogen we helaas geen gezellige bijeenkomst organiseren. Hopelijk kan dt volgend jaar wel, met live muziek en warme choco...

Hieronder de ontstaansgeschiedenis van dit plan (met dus wegens corona achterhaalde info).

 

Kerstbomen versnipperen in januari in Park Frankendael met de buurt

Parkbeheerder Chris ziet al jaren met lede ogen toe dat de oude kerstbomen na de feestdagen uit de buurt worden weggevoerd. Het liefst zou hij ze in het park willen versnipperen om de paden mee te beleggen. Dat scheelt veel verkeersbewegingen van vuilnisauto's, de bomen liggen niet langdurig op de stoep (soms waaien ze de straat op), het is goed voor het park en de bomen worden op een duurzame manier hergebruikt. Bovendien kunnen we onze buurtbewoners op een leuke manier betrekken bij het parkbeheer en de circulaire economie.
Kerstboom verbranding is helaas niet meer van deze tijd, maar we kunnen de traditie een nieuwe slinger geven door de oude kerstbomen te versnipperen en in het park een duurzame bestemming te geven.

We hebben dit plan ingediend bij Oostbegroot, zie https://oostbegrootwatergraafsmeer.amsterdam.nl/plan/37201,

Via verschillende lokale communicatiekanalen (social media, Hallo Watergraafsmeer, buurtkrant Dwars, Oost-Online, maar ook posters en flyers) informeren we onze buurtbewoners over de kerstboomversnippering.
Met buurtbewoners en misschien ook scoutinggroepen verzamelen we tussen 4 en 17 januari 2021 de kerstbomen uit de omgeving op een bepaalde plek in het park. Halverwege januari huren we een grote versnipperaar en een paar gekwalificeerde mensen. Omgeven door voldoende veiligheidsmaatregelen maken we een berg houtsnippers, waarmee we op aanwijzing van de parkbeheerders de parkpaden kunnen beleggen. 
Als de richtlijnen rondom corona het toelaten in januari kunnen we er een gezellige buurtactie van maken met live muziek en warme choco. Het gaat om een proef. Als het slaagt, kunnen we er een jaarlijks evenement van maken. Naast 'Groen, klimaat en duurzaamheid', valt het dan ook onder het thema culturele activiteiten, buurtverbinding, en het tegengaan van grofvuil. 

Als je wil helpen met dit plan, mail me maar: peter@pbhoogendijk.nl 

Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 4 projectupdates

Peter Hoogendijk

Project volgens planning

Een winnend plan! Wie had dat gedacht? In de grote Oostbegroot projectverkiezing hebben genoeg mensen op het plan van de kerstboomversnippering gestemd! Super leuk! Wel even wachten op de uitvoer van het project, want pas in januari 2022 kunnen we aan de slag...

Afgelopen januari hebben we al een kl...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Peter Hoogendijk

Project volgens planning

De kerstbomen zijn nog niet eens verkrijgbaar, maar nu kunnen we al aankondigen dat we weer een kerstboomversnippering gaan organiseren in Park Frankendael. We hopen er een feeselijke gebeurtenis van te maken in de eerste week van het nieuwe jaar. Vorig jaar gooide corona roet in het eten en hebben ...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
3 reacties

Warner Hoogendijk

wo 11 november 2020 16:38
Top plan! Wegmetdiebomen!

Linda Vosjan

di 17 november 2020 16:13
ik heb een kerstboom die dit jaar voor de tweede keer bij me in huis komt, van het kerstbomenbos in Noord, ik zou graag een kerstbomenbos dichter bij huis hebben, op IJburg is niet veel ruimte... bij jullie misschien wel? Dan hoeven ze ook niet meer versnipperd te worden? groetjes Linda