Olivia Langenberg
September 2023, ben ik 18 jaar woonachtig in Amsterdam en kwamen Paul en ik in 2006 in Oost wonen, hier op de Middenweg! Onze zoon uit het jaar 2012, boft enorm met zijn school en klas. Educatie en de vorm waarmee we met elkaar omgaan én hoe we onze leefomgeving inrichten is nu van belang voor de toekomst! Daarin zouden we meer stappen in kunnen gaan nemen voor onszelf of met elkaar, door meer open te staan en wat in het verleden niet werkte laten zijn voor wat het is, om op die manier anders met de toekomst om te gaan. En te denken in wat we nu nodig hebben. Bijvoorbeeld voor ons afval of energie op te vangen. Nieuwe benodigde alternatieven.
2020-2023 Buurt en omgeving verbinden door groen. Leren van lokaal beheer en proberen naast gevestigde stakeholders verder te komen. Met de buurt eetbare planten ontdekken, de habitat en de insecten in kaart brengen en de bodem waarop deze aarden. Bloemenpluktuinen met fruit ontwerpen en samen dit realiseren.
Hobbies waar ik al jaren niet aan toe kom door proberen te participeren/omscholing voor meer zelfstandigheid: Collages maken, muziek maken (Cello of zingen) en hobby tuinieren!
Ik waardeer dat de gemeente meer mee denkt voor wat nu nodig is voor de bewoners en wat nodig is voor de toekomst. En de bewoners hierin hun rol kunnen ontwikkelen.
Wat zijn manieren van verbetering in het samen vooruit komen in de straat en wijk? Hoe kunnen we onze kennis en kunde of puur inzet gebruiken op een andere wijze? Verbeteren van samen zorgdragen voor meer groen afval plekken laten ontstaan is ook weten wat hiervoor nodig is.
Ik denk aan minder afvoeren (lokale gebruik van compost van tuinafval en keukenafval ) en verder een verbetering zou zijn om in de toekomst meer algemene buitenplekken voor samenkomst te creeeren. En uiteindelijk meer lokale cultuur buiten door het jaar heen.
Mijn droom was ooit, door middel van media en communicatie in contact te staan met de wereld om mij heen, meer algemeen bewustzijn creeren voor eigen leefomgeving en vooral de natuurlijke! En door middel van de buurtbewoners te groeien hierin. Nu doe ik dit uit noodzaak in de praktijk, want online werkt niet helemaal al is het wel een goede tool. Gemeenschappelijk buurtbelang en draagvlak is in opkomst.
Nu droom ik ervan dat we ons meer buiten begeven, van vergader plekken buiten, om buiten te werken en met de buurt samen te komen als een buitenLab. Er is meer mogelijk dan we voor mogelijk houden, door elkaars disciplines (onervaren inzet, praktijk, technisch, communicatie en organisatie) te benutten in maatschappelijke schaarste. Met dit buurtproject wens ik graag ook, via moderne media mogelijkheden; jonge flexibele meedenkers en onderzoekers 'uit de buurt' aan te trekken of te bereiken. Plus mensen die groen willen leren óf juist groene informatie willen delen!