Project
Lopend

Wilde Pluktuin Frankendael = Bloemenveld Frankendael

Geplaatst op 19 januari 2021, 00:20 uur
Illustration

Een veld vol bloemen van vaste planten en inheemse zaaimengsels, inclusief kruiden en laagfruit.

Voor en door bewoners, een groen doe- en leerinitiatief. Voor een onmoeting met onze stadsnatuur en het beheer daarvan. Een groen project is een wordingsproces, waarin we de bodem onderzoeken, fruit en meer bloemen introduceren voor een betere balans van de Co2 op en afname.

Help dit groene project aan een vervolg!  

Link: Via dit formulier help je mee aan een doorstart!

Toelichting

Eind november 2021 zijn we begonnen met het aanleggen van de Wilde Pluktuin in Park Frankendael. Bijna 900 biologische planten, voor bloei langs het slingerpad, eetbare planten, bloembollen en heesters. Een mooie start is hiermee gemaakt voor een bloemenveld in wording! Dank aan Cocasa voor de biologische begroeiing hiervoor! Tevens dank aan René Visser (de Bron), voor het meedenken en de ideale vergaderruimte aldaar! Ook Oost Begroot groen winnaar met de moestuintjes. OostBegroot winnaar Peter Hoogendijk, met de Kerstbomen versnipper activiteit 3 januari, leverde een praktische berg heerlijk geurende snippers voor de loopaden op het veld!

Allemaal na een het meedraaien met Parktuinman Chris over en voor het groen in het park! De beste praktijk ervaring vind je bij hem over de groentaken en zaken in ieder seizoen.

Doelgroep
Kinderen, 0-11 jaar, Jongeren, 11-22 jaar, Volwassenen, Senioren
Gewenst resultaat 
a. In de top 3 komen van het budget voor Groen, klimaat en duurzaam
b. Samen met elkaar, tussen de ruigtes van kweekgras en Riet een veld vol met bloemen en laagfruit realiseren, zonder dat het gras dit maal wint.!
c. Fruit, kruiden en inheemse struiken op 'eetbare eilanden’ voor een biodiverse groen ontdekking en lering met informatie over vegetatie die bijdraagt aan het verbeteren van leefsystemen. Een optimale balans in de Co2 opname en afgifte stimuleren.
d. zit elementen van zitstammen en een informatiepunt over het veld
e. Voortgang van bezig zijn met de planten, cultiveren en leren

#slimgroengezond #groendoen
Deel dit:
Laatste 2 projectupdates Toon alle 5 projectupdates

Olivia Langenberg


Donderdag 17 maart was een geslaagde Bomenhub geworden dankzij een leuke keus aan zaailingen via Stichting MeerGroen! De zaailingen zijn geoogst uit parken en landgoederen en vinden via de bomenplanner zijn weg dankzij MeerBomen.nu.

Ongeveer 200 Vlinderstruiken, kardinaalsmuts, frambozen, vijgen, dr...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina

Olivia Langenberg


Seizoen 1 |  2023 Velddagen;

Doe je ook meer aan het beheer en lekker Groen doen in het park Frankendael? Meld je dan nu aan bij dit Bloemenveld Frankendael buurtbewoners initiatief ;  Link: Via dit formulier help je mee aan een doorstart!

Vrijdagen tussen 9:30 en 13:30 kun je een uur of langer meed...

lees meer
0
Open de update in eigen pagina
2 reacties

bericht verwijderd

Olivia Langenberg

ma 22 november 2021 19:36
Vruchtbare aarde is gestort! 26 november is de aftrap met het aanplanten van fruit en vaste planten.